Moslimkoters: 'christenen moeten kapot'

In het Duitse Neu-Ulm wordt de haat richting anders- en niet-gelovigen er met de paplepel ingegoten. Op een basisschool geven kindertjes van niet-westerse afkomst blijk van geestelijke mishandeling dan wel indoctrinatie. Dit uit zich in opmerkingen als: 'christenen moet je doodmaken' en 'joden zijn varkens'.

De onverholen haat kwam onder andere naar voren tijdens een discussie in de klas over de Charlie Hebdo-aanslagen. Volgens de 9- en 10-jarigen hebben de 17 slachtoffers hun dood verdiend. Op dezelfde basisschool gebruiken kinderen met een islamitische achtergrond regelmatig het woordje christen als scheldwoord.

Volgens een intern schoolrapport gaat het hierbij om kinderen die veel vrije tijd doorbrengen in diverse islamitische instellingen. Vermoedelijk worden ze daar dusdanig geïndoctrineerd dat ze geen respect of enige vorm van tolerantie kunnen opbrengen voor alles dat niet naar Allah ruikt.

De meest explosieve uitspraken komen van kinderen die regelmatig de plaatselijke moskee bezoeken. Medewerkers van de moskee hebben echter aangegeven geen idee te hebben waarom de koters zich op deze wijze uitlaten.

Het genoemde godshuis is aangesloten bij het Verband Islamischer Kulturzentren (VIKZ). Het VIKZ is een van de grotere islamitische koepelorganisaties van Duitsland en is erg actief in de Zuid-Duitse regio. Ze runnen onder andere diverse internaten.

De politie heeft bevestigd dat de autoriteiten op de hoogte zijn van incidenten en dat men een breed pakket aan maatregelen gaat inzetten om de zorgelijke ontwikkeling tegen te gaan.