FA Cup-sprookje Bradford City gaat door, Aston Villa verslaat Leicester

Het sprookje van Bradford City in de FA Cup gaat nog even door. In de vorige ronde wist de club die negende staat in League One (derde niveau) Chelsea te verslaan. In de achtste finale zondagmiddag was Sunderland, met linksback Patrick van Aanholt in de basis, het volgende slachtoffer: 2-0.

Bradford kwam na drie minuten al op 1-0 doordat Sunderland-speler John O'Shea in eigen doel schoot. Na een uur verdubbelde Jon Stead de marge en die klap kwam Sunderland niet meer te boven. Dankzij de nieuwe stunt plaatst Bradford zich voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup.

Leandro Bacuna heeft Aston Villa zondag aan een plek in de kwartfinales van de Engelse FA Cup geholpen. De oud-speler van FC Groningen maakte thuis tegen Leicester City het openingsdoelpunt, door de bal in de 68e minuut van afstand fraai in de verre hoek te schieten. In het slot maakte invaller Scott Sinclair de 2-0, waarna Andrej Kramaric nog iets terugdeed voor Leicester: 2-1.

Bij Villa stond ook Ron Vlaar in de basis. De international maakte zijn rentree nadat hij begin januari een knieblessure had opgelopen.