Mondjesmaat weer treinen rondom Utrecht CS

Sinds het begin van maandagmiddag rijdt er weer een beperkt aantal treinen van en naar Utrecht CS. Het duurt echter zeker tot het eind van maandagmiddag voordat de treinen weer volgens het boekje rijden. Maandagmorgen rond 08.30 uur ontstond er een grote storing aan de bediening van seinen en wissels. Sinds dat moment reden er geen treinen van en naar Utrecht.

Het opstarten zorgt volgens de NS voor een logistieke puzzel. Het is een hele klus om materieel en personeel weer op de juiste plek te krijgen, zegt ProRail.

Vanuit Utrecht CS reden er maandagmorgen onder meer geen treinen richting Gouda, Leiden, Utrecht Overvecht, Arnhem, Den Bosch en Tiel. Vanaf 12.30 reden er weer enkele treinen, onder andere naar Nijmegen, Amsterdam, Schiphol en Den Haag. De NS zet bussen in tussen stations. Die zijn vaak wel overvol.

Update 16.55 uur:
Van en naar Utrecht rijden de rest van de dag minder treinen dan normaal. Dat meldt de NS maandagmiddag. Maandagochtend konden door een storing de seinen en wissels rondom Utrecht niet worden bediend. Het treinverkeer rondom Utrecht wordt nu gefaseerd opgestart, laat de NS even na 16.00 uur weten.

Tussen Utrecht en Hilversum, Woerden en Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijden bussen in plaats van treinen. Reizigers tussen Den Haag en Den Bosch of Arnhem worden geadviseerd via Breda te reizen en tussen Zwolle of Amersfoort en Den Haag of Rotterdam via Schiphol. Tussen Breda en Amersfoort of Zwolle kan het beste via Rotterdam en Schiphol of via Arnhem worden gereisd.

De NS laat verder weten dat de schermen op stations en reisplanners nog onbetrouwbaar kunnen zijn, vooral voor tijdstippen later op de dag. "We werken er hard aan om deze zo goed mogelijk bij te werken."