Utrechtse serieverkrachter weer voor rechter

De 51-jarige Gerard T., vermoedelijk de beruchte Utrechtse serieverkrachter, moet maandag voor de tweede keer op een openbare zitting bij de rechtbank verschijnen. Het gaat om een voorbereidende zitting in de zaak,die later inhoudelijk wordt behandeld.

Volgens het Openbaar Ministerie zal op de zitting het forensisch onderzoek worden besproken, dat nog niet is afgerond. Vooralsnog staan er drie punten op de aanklacht tegen T. Niet uitgesloten is dat daar nog andere feiten bij komen: van een aantal zedenmisdrijven wordt nog onderzocht of T. de mogelijke dader is.

De gewelddadige Utrechtse serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en zorgde voor grote onrust. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe. Daarna werd het opnieuw stil. Intensief politieonderzoek leidde niet tot een doorbraak. Begin vorig jaar moest T. DNA afstaan in verband met een veroordeling voor een fietsendiefstal. De in Nieuwegein wonende T. kwam toen volop in beeld als verdachte door een match in de DNA-databank en werd in juli gearresteerd.

Op een zitting in oktober bleek dat T. consequent heeft gezwegen. Volgens zijn advocaat wil hij pas verklaren als het dossier compleet is.

Utrechtse serieverkrachter weer voor rechter
Utrechtse serieverkrachter weer voor rechter (Foto: ANP)