Sportblog: Bolt zoekt vrouw & Federer's droomvilla

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Basel strooit zout in wonden Liverpool
FC Basel ging gisteren verrassend door naar de knockoutfase van de Champions League. De kampioen van Zwitserland deed dit ten koste van Liverpool dat op eigen veld niet verder kwam dan 1-1 tegen Basel. Op het Instagram-account van de Zwitsers werd al snel een plaatje gepost waarin Liverpool oversteund werd door Chelsea en Tottenham Hotspur. Deze beide ploegen werden in 2013 door Basel geklopt. Het wel bekende You'll never walk alone ontbreekt uiteraard niet. Het plaatje is al van Instagram verwijderd, maar we willen het jullie niet onthouden.

Lekker scheren en zingen met de Oostenrijkse zwemsters
Onderdeel van de voorbereiding op een zwemwedstrijd is uiteraard het superglad maken van de benen. De dames van het Oostenrijkse zwemteam demonstreren naast hun scheerkunsten ook nog eens hun zangkunsten. Van de hit "Shake it off" van Taylor Swift maken de dames "Shave it off", wat na 'movember' gebruikt wordt om de mannen hun baarden af te laten scheren.

 

Federer betrekt nieuwe droomvilla
Tennisser Roger Federer staat op het punt zijn nieuwe woning te gaan betrekken. De Zwitser heeft in zijn huidige woonplaats Wollerau een drie verdiepingen tellend pand ter waarde van 8,2 miljoen euro laten bouwen. Het door Kamata Development ontwikkelde The Residence bestaat uit een hoofdvertrek van 500 vierkante meter met daarbij nog twee kleinere appartementen. In een ervan trekken de ouders van Federer.

Het huis is voorzien van de nodige luxe met grote balkons, grote ramen, een zwembad en een ondergrondse parkeergarage. In het pand is voldoende ruimte voor het gezin Federer dat naast zijn vrouw Mirka Wawrinec bestaat uit de tweelingen Myla en Charlene en de dit jaar geboren Leo en Lenny.

Federer is niet de enige beroemdheid die in het belastingparadijs Wollerau neergestreken is. Ook Formule 1-coureurs Kimi Räikkönen en Felipe Massa hebben er een optrekje, evenals Opel-baas Marcel Ospel.

Maradona doet dutje tijdens presidentiële speech
Diego Armando Maradona is een vaste gast in deze rubriek. Regelmatig haalt de oud-voetballer gekkigheid uit of doet hij weer wat vreemds. Deze week was de man met de hand van god te gast bij de herdenking van de Slag van Ayacucho in Venezuela, die 190 jaar geleden plaatsvond. President Maduro noemde de eregast in zijn speech een rebel en een revolutionair. Een prachtig compliment voor de Argentijn, alleen jammer dat hij het zelf niet zo meekreeg omdat hij sliep. Gelukkig kreeg Maradona een zetje van één van de mensen naast hem waardoor hij alsnog keurig opveerde om het applaus in ontvangst te nemen.

Bolt: "Tijd om een vrouw te zoeken"
Sprinter Usain Bolt kijkt al uit naar zijn atletiekpensioen. De atleet denkt er serieus over om na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn hardloopschoenen aan de wilgen te hangen. Hij vindt het dan namelijk tijd voor een nieuwe fase in zijn leven. "Ik zal na Rio nog weinig lopen, waarschijnlijk op het WK enkel de 100m. Het is tijd om me te settelen, ik zou graag drie, vier kinderen willen", zo laat Bolt optekenen in Het Nieuwsblad.

Het is niet dat Bolt weinig aandacht van vrouwen krijgt: "Ik krijg heel wat aanbiedingen. Ik probeer me kalm te houden en daar geen misbruik van te maken, maar het is moeilijk. Ik probeer nu een vaste vriendin te zoeken. Ik ben 28 jaar, ik heb er de juiste leeftijd voor, en ik wil kinderen. Ik zou graag drie, vier kinderen hebben. Het is altijd fijn als er iemand is die later naar jou kan omkijken."

NFL-speler viert touchdown al twerkend
De NFL heeft paal en perk gesteld aan alle gekke dansjes die de spelers in de Amerikaanse footballcompetitie maakten na een touchdown. Toch kon Joseph Fauria van Detriot Lions zich niet inhouden na zijn touchdown tegen de Tampa Bay Buccaneers. En hoewel in de rest van de wereld twerken alweer bijna uit is, blijkt Fauria nu de eerste twerkende NFL-speler te zijn.

Knip- en plakwerk voor Standard-shirtjes
Bij Standard Luik zijn een paar handige en creatieve mensen actief. De club moest voor de wedstrijd in en tegen Charleroi in allerijl nog aan de slag met de shirts omdat de scheidsrechter ze afkeurde. Door de witte vlakken aan de zijkant van het shirt van de Luikenaren was de scheidsrechter bang voor verwarring. Ook het zwarte uittenue zou voor verwarring met de zwart/witte shirts van Charleroi kunnen zorgen. Het aanbod om in de uitshirts van de thuisclub te gaan spelen werd afgewezen. In plaats daarvan ging men bij Standard voor de eerst helft aan de slag met rood tape waarmee de witte vlakken werden afgeplakt. Voor de tweede helft ging de ploeg uit Luik de shirts met een spuitbus te lijf. Dit alles om maar met hun eigen sponsor te kunnen spelen.

Technische staf Real Madrid zing onaardig liedje over stadsgenoot Atlético
In Nederland is er weleens ophef geweest over voetballers die 'in the heat of the moment' een lied zongen over de grote rivaal. Nu is er ook in Spanje een dergelijk incident. De Spaanse tv betrapte de technische staf van Real Madrid terwijl ze een lied zongen over stadsgenoot en aartsrivaal Altético Madrid. Trainer Carlo Ancelotti aanschouwde het tafereel met een glimlach. De inhoud van het lied is als volgt: "Een kudde van ongelukkige slachtoffers, huilebalk-fans met een minderwaardigheidscomplex, die niet kunnen omgaan met altijd tweede zijn, ik weet dat het pijn doet, ik weet dat het lelijk is, maar Atlético ontbreekt het aan ballen."


De zangkunsten van de staf van Real Madrid (Bron: YouTube)