PDC WK: Van der Voort na zege op Winstanley bij laatste acht

Voor de tweede keer in de geschiedenis staat Vincent van der Voort in de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In een vol Alexandra Palace versloeg de Nederlander Dean Winstanley met 4-2. In 2011 stond Van der Voort voor het eerst in de kwartfinale.

Van der Voort kwam goed uit de startblokken en staat zonder een leg af te staan met 2-0 voor in sets. Winstanley pakte in set drie pas zijn eerste leg. Van der Voort pakte legs twee en drie. Via 115 brak Over The Top terug en met een 97-finish werd het 2-1 in sets.

Winstanley was eindelijk op stoom en plaatste in set vier direct een break. Via dubbel tien brak Fast Vinny echter direct weer terug. Het werd 2-2 en via dubbel acht kan Van der Voort zijn derde set pakken. Winstanley bracht de achterstand weer tot één set door set vijf met 3-1 te winnen.

Van der Voort speelde in de zesde leg een sterke eerste leg (1-0) en stond klaar op 120 om te breken. Winstanley wist echter een via bullseye 122 uit te gooien en brak vervolgens zelf. Van der Voort sloeg terug met een 72-finish. Een zinderende slotleg volgde met een 180'er van Winstanley. Van der Voort kreeg toch de eerste kans vanaf 120, maar miste tops. De Engelsman gooide echter 72 niet uit waarna Fast Vinnie het af kon maken. Van der Voort speelt op 2 januari in de kwartfinale tegen Phil Taylor of Kim Huybrechts.  

Vanavond zijn er nog drie duels in de derde ronde. De avond begint om 20.00 uur. 

Adrian Lewis v Raymond van Barneveld
Phil Taylor v Kim Huybrechts
Stephen Bunting v Michael Smith