PDC WK: Van Gerwen eerste speler in kwartfinale na zege op Jenkins

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. De titelverdediger versloeg in Londen Terry Jenkins met 4-1. Jenkins kon in het begin nog op gelijke hoogte komen, maar Van Gerwen was simpelweg te sterk voor de Engelsman. 

Van Gerwen kwam goed uit de startblokken en pakte de eerste set met 3-1 en brak Jenkins ook direct in het begin van de tweede set. De antiekhandelaar brak terug en met een 116-finish kwam hij op 2-1. Van Gerwen gooide 128 uit, maar kon niet voorkomen dat Jenkins de stand gelijk trok.

In set drie, die Mighty Mike begon, vielen geen breaks en daarmee ging de set met 3-2 naar de titelverdediger. Jenkins liet het er niet bij zitten en kwam een set later 2-0 voor. Via finishes van 72 en 76 komt Van Gerwen op gelijke hoogte. Hij sloeg een gat in de beslissende leg en pakte zo de vierde set (3-2).

Jenkins laat in de vijfde set met finishes van 96 en 122 nog wat van zich horen. Maar het is Van Gerwen die de set met 3-2 won en daarmee de eerste speler is die in de kwartfinale staat.

Van Gerwen treft op nieuwjaarsdag in de kwartfinale Benito van de Pas of Robert Thornton. Beide darters spelen later op de avond nog tegen elkaar.