Wisseling van de wacht lijkt aanstaande bij NAC

NAC Breda lijkt binnen afzienbare tijd met trainersnieuws naar buiten te komen. Een nieuwe wisseling van de wacht lijkt aanstaande.

NAC begon het seizoen met Nebojsa Gudelj aan het roer, maar de Servische trainer moest al snel plaatsmaken voor assistent Eric Hellemons. Ook laatstgenoemde kreeg het lek echter niet boven, getuige de zeventiende plaats op de ranglijst.

De Brabanders hebben nog een half seizoen de tijd om degradatie af te wenden, en willen daarbij mogelijk een beroep doen op een nieuwe trainer. "Als je zeventiende staat, vind ik dat je alle opties en scenario's moet bekijken", zegt algemeen directeur Justin Goetzee in gesprek met BN/De Stem.

"Dat kan op verschillende manieren", vervolgt Goetzee, die weet dat er haast geboden is. "Als je wat wil doen, zal dat deze week moeten gebeuren. Iedereen moet kritisch naar zijn eigen functioneren kijken. Dat doe ik ook."

Met zijn uitspraken opent Goetzee de deur voor Robert Maaskant, wiens naam steeds nadrukkelijker rondzingt in Breda. Eerder dit seizoen zaten Maaskant en NAC al eens om de tafel, maar toen bleef een samenwerking uit.