'Doutzen misschien geen Angel meer'

Doutzen Kroes weet niet zeker of ze volgend jaar nog een keer voor Victoria's Secret de catwalk op gaat. De blondine vertelt bij Humberto Tan dat er andere lingeriemerken zijn die haar graag willen binnenhalen. "Na mijn bevalling is dat een beetje begonnen, dus wie weet", zegt ze geheimzinnig.

"Ik zou de show wel heel erg gaan missen", vervolgt Doutzen die er verder niks over los wil laten. Vorige week liep Kroes nog in Londen op de catwalk voor het bekende Amerikaanse lingeriemerk, daar werkt ze al tien jaar voor. "Het was weer fantastisch om te doen. Het voelde bijna als een soort schoolreisje, we gingen met alle meiden van New York naar Londen. Maar het was ook wel zwaar voor mij, ik was drie dagen van huis en moest om de vier uur kolven", aldus Doutzen die eerder dit jaar beviel van haar tweede kindje.

De Friese schone beseft dat ze dit werk niet altijd kan blijven doen. "Voor een model ben ik al best op leeftijd", vertelt de 29-jarige Kroes. Ze lijkt niet bang voor het moment dat ze minder wordt gevraagd voor klussen. "Er komt ooit natuurlijk toch iemand die mijn plekje inneemt. Dan is het voor mij een beetje afgelopen, maar dat is nu nog niet", zegt ze lachend. "Ik geniet hier nu nog heel erg van, maar ik heb ook een heel mooi leven aan de andere kant, als moeder en dat vind ik heel erg belangrijk."

Kroes benadrukt dat ze heel tevreden en gelukkig is. "Als ik eerlijk ben, vind ik dat ook wel eens eng. Dan vraag ik aan mijn agent wanneer het moeilijk gaat worden, wanneer ik moet gaan vechten."