Sintfeest Groningen afgelast om zeurpieten

De zeurpieten hebben wederom hun zin gekregen. Het Sinterklaasfeest in de Groningse wijk Beijum is afgelast. De organisatie zegt 'de veiligheid van de kinderen niet te kunnen garanderen'.

Al decennialang bezoekt de Sint de Groningse buitenwijk Beijum. Ditmaal is het feest van 26 november afgezegd. De anti-pieten hebben het mooie kinderfeest verpest.

"Ik vind het heel triest, maar het jaarlijkse Sinterklaasfeest in de Kleihorn gaat dit jaar niet door", laat de organisator weten. "Als er 250 kinderen aanwezig zijn, hoeft er maar één gek iets vervelends te doen en je hebt de poppen aan het dansen. Die verantwoording kunnen we niet nemen."

"We kunnen het niet goed doen, laten we het feest in de oorspronkelijke vorm doorgaan dan zijn er problemen, passen we het feest aan, dan is er ook heibel. We zitten in een multiculturele wijk, en er is gewoon een groep die last heeft van het fenomeen Zwarte Piet", laat Marcella Gortmaker van de Buurthuizen in Beijum (BIB) aan Beijum Nieuws weten.

Hoewel er nog geen concrete bedreigingen zijn geuit, wil de organisatie het risico niet lopen dat er rellen uitbreken. Dit omdat er 'mensen zijn die tegen het Sinterklaasfeest in de huidige vorm zijn'. De organisatie vindt verder dat de politiek eindelijk eens in actie moet komen.