Gesprek met vader 'racismepeuter' intocht

In het Pownieuws van gisteravond was een korte reportage over de oproer bij de intocht van Sinterklaas afgelopen zaterdag in Gouda. Tijdens die intocht werden 90 mensen gearresteerd. Onder de arrestanten zowel anti-pietmalloten als pro-pietrelschoppers.

Een van de meest schokkende dingen, naast het scanderen van 'Sinterklaas bestaat niet' naar kinderen, was het schofferen van een 3-jarig jongetje. Hij werd, omdat hij was verkleed als Sinterklaas, uitgemaakt voor racist. In onderstaande video worden zowel voor als tegenstanders aan het woord gelaten, maar ook met de vader van de jongen in kwestie wordt gesproken. Deze is nog zichtbaar ontdaan van het voorval.

Tijdens de intocht was zelfs even de vraag of Sinterklaas wel op het bordes kon verschijnen, omdat de politie twijfelde of ze zijn veiligheid wel konden garanderen.

De zeurpieten demonstreerden opzettelijk op plekken die bedoeld waren voor feestvierende kinderen. 'Burgerlijke ongehoorzaamheid', noemt een anti-piet het. De kinderen zijn onbelangrijk, zo blijkt uit een voorvalletje op 1:50 van het filmpje. "Er zijn hier allemaal kleine kinderen", probeert iemand. "Ja, jammer," is de volstrekt asociale reactie.