Shorttrackers naar halve finale relay

Voor de shorttrackers begint het wereldbekerseizoen in Salt Lake City. Diverse Nederlandse shorttrackers hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van zaterdag en zondag. Ook het relayteam plaatste zich vrijdag voor het hoofdtoernooi. 

De relayploeg plaatste zich voor de halve finales. Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat moesten zich in de series alleen Zuid-Korea voor zich dulden. In de halve finales treffen de shorttrackers weer Zuid-Korea. Ook Rusland en Italië zijn ingedeeld in die halve finale. De dames konden vanwege diverse blessures geen relayploeg laten starten. 

Ook plaatsen diverse shortrackers zich rechtstreeks voor de kwartfinales op de 500 meter en kilometer. Bij de heren zijn Knegt, Breeuwsma en Van der Wart door. Bij de vrouwen plaatste Rianne de Vries zich voro de kwartfinale. 

Lara van Ruijven plaatste zich voor de kwartfinale op de 1000 meter net zoals Knegt en Van der Wart. Daan Breeuwsma liep in de laatste ronde tegen een penalty aan en is daarmee uitgeschakeld. Op de tweede 1000 meter haalde De Laat de laatste zestien. De 20-jarige De Laat staat voor het eerst de kwartfinale in een wereldbekerwedstrijd.

Op de 1500 meter had Nederland minder succes. De Vries, De Laat, Koen Hakkenberg en debutant Mark Prinsen kwamen op het Amerikaanse ijs tekort in de voorrondes. Zij krijgen zaterdagochtend (plaatselijke tijd) een nog een kans in de herkansingen.

Zaterdag zijn eerst de herkansingen op de 1500 en 1000 meter, daarna volgen de kwartfinales, halve finales en finale. Ook de halve finale van de relays worden verreden. Zondag staan de 500 meter en de tweede 1000 meter en finale van de relay op het programma.