James leidt Cavaliers langs Chicago Bulls in NBA

LeBron James heeft Cleveland Cavaliers aan de eerste seizoenszege in de NBA geholpen. De forward rekende met zijn ploeg in de verlenging af met Chicago Bulls: 114-108. James stelde donderdag tegen New York knicks, zijn eerste wedstrijd na zijn comeback, nog teleur, maar hij was vrijdag goed voor 36 punten en acht rebounds.

De Cavaliers kwamen in de slotminuut van de reguliere speeltijd terug van een achterstand van vijf punten. De 29-jarige James was vervolgens belangrijk in de verlenging, waarin hij acht punten maakte. Derrick Rose, die door een enkelblessure slechts beperkt meedeed, was desondanks topschutter bij de Bulls met twintig punten.

Titelhouder San Antonio Spurs ging onderuit bij Phoenix Suns. De Spurs leidden vijf minuten voor tijd nog met 87-82, maar incasseerden toch een nederlaag: 94-89. Isaiah Thomas was met 23 punten de uitblinker bij de thuisploeg.

Blake Griffin had een groot aandeel in de 118-111 zege van Los Angeles Clippers op stadgenoot Lakers. Griffin kwam tot 39 punten.

Overige uitslagen
Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 89-97
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 93-81
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 103-94