Bayern simpel langs HSV in Duitse beker

Bayern München heeft woensdag in de tweede ronde van de DFB Pokal weinig moeite gehad met Hamburger SV. In Hamburg werd het 3-1 voor Zuid-Duitsers, die zonder Arjen Robben waren afgereisd. Robert Lewandowski, David Alaba en Franck Ribéry scoorden voor München. Bij HSV viel Rafael van der Vaart pas na 68 minuten in. Pierre-Michel Lasogga scoorde daarna nog de eretreffer van de thuisploeg.

Bas Dost was trefzeker bij de 4-1 zege van VfL Wolfsburg tegen FC Heidenheim. Hij scoorde de 2-1. Heidenheim kwam na twaalf minuten op voorsprong, maar Daniel Caligiuri was goed voor de gelijkmaker voordat Dost op slag van rust scoorde. Luiz Gustavo voerde de score met twee treffers in de tweede helft verder op.

Ook 1899 Hoffenheim was op dreef. FSV Frankfurt werd met 5-1 terzijde geschoven. Sven Schipplock, Jannik Vestergaard, Roberto Firmino, Anthony Modeste en nogmaals Firmino scoorden voor de thuisclub. Tussendoor maakte André Schembri de 4-1 namens de Frankfurters.

Borussia Mönchengladbach won op bezoek bij Eintracht Frankfurt met 2-1. Thorgan Hazard en Ibrahima Traoré hadden er 2-0 van gemaakt voor Gladbach, maar in de negentigste minuut maakte Vaclav Kadlec de aansluitingstreffer. In een spannende blessuretijd kon Eintracht echter geen verlenging meer afdwingen.