Van Male valt af bij hockeydames

Hockeyster Kitty van Male is de meest opvallende afvaller bij de selectie van het Nederlands elftal, dat zich voorbereidt op de Champions Trophy. De vrouwenploeg werd maandag verkleind tot 21 speelsters.

Naast Van Male, die één van de laatste afvallers was voor het WK in Den Haag, maken ook Jacky Schoenaker (geblesseerd), Dorith Claushuis, Lisanne de Lange, Pien van Nes, Malou Pheninckx, Lauren Stam, Charlotte Vega en Lieke van Wijk geen kans meer op deelname aan het achtlandentoernooi in Argentinië, dat op 29 november begint.

In totaal mogen achttien speelsters worden meegenomen naar de Champions Trophy. In de voorbereidings speelt Oranje nog drie wedstrijden, waaronder de interland tegen België op 3 november.

Huidige hockeyselectie:

Naomi van As, Willemijn Bos, Frederique Derkx, Carlien Dirkse van den Heuvel, Roos Drost, Margot van Geffen, Eva de Goede, Ellen Hoog, Kelly Jonker, Marloes Keetels, Caia van Maasakker, Valerie Magis, Larissa Meijer (GK), Laura Nunnink, Maartje Paumen, Michelle van der Pols, Sabine van Silfhout, Joyce Sombroek (GK), Maria Verschoor, Xan de Waard, Lidewij Welten