Koeman en PellŔ vallen in de prijzen

Ronald Koeman en Graziano Pellè zijn verkozen tot Manager van de Maand en Speler van de Maand in de Premier League. Het duo presteert uitstekend met Southampton. The Saints staan na zeven speelronden op de derde plaats achter koploper Chelsea en regerend Engels kampioen Manchester City. Vorige maand won de formatie van manager Koeman van Newcastle United (4-0), Swansea City (0-1) en QPR (2-1).

In de League Cup was Southampton nog te sterk voor Arsenal (1-2). Koeman presteert met zijn nieuwe werkgever boven verwachting. De ex-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord zag de nodige basisspelers van vorig seizoen (onder meer Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren en Luke Shaw) vertrekken.

"Het is een groot compliment", reageerde Koeman. "Het is een persoonlijke prijs voor de manager, maar ik moet zeggen dat de spelers op het veld uitmaken of we de wedstrijden winnen. Dit betekent veel, maar nu moeten we vooruit kijken. September is geweest, het is nu oktober."

Met het aantrekken van onder meer Toby Alderweireld (gehuurd), Dusan Tadic en Graziano Pellè haalde Koeman drie spelers met een verleden in de Eredivisie. De oud-international is voor zijn goede werk beloond met de titel Manager van de Maand in september. Koeman wordt geassisteerd door zijn oudere broer Erwin.

Pellè (29) is verkozen tot Speler van de Maand in september. De Italiaan heeft zijn draai gevonden in Engeland. De ex-spits van Feyenoord scoorde vorige maand twee keer tegen Newcastle United en schoot Southampton zijn nieuwe club op 27 september met een waanzinnige omhaal langs QPR. Ook Pellè reageerde bescheiden: "Ik ben trots, maar het gaat niet alleen over mij. Ik wil de spelers en de staf bedanken. We moeten hiermee doorgaan, maar we mogen best even genieten van dit moment."