Uber wil boetes chauffeurs betalen

Het bedrijf Uber betaalt eventuele boetes die bestuurders krijgen die via de dienst Uberpop taxiritten aanbieden. Dat heeft directeur van Uber in Nederland Niek van Leeuwen zondag gezegd tegen de NOS.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) meldde zondag dat vier chauffeurs die via de dienst in Amsterdam taxiritten aanbieden zijn opgepakt en beboet. Van Leeuwen stelt echter dat er uiteindelijk nog geen boete is uitgedeeld. "Mocht die uitgedeeld worden, dan is de eerste stap dat we daartegen in beroep gaan en uiteindelijk de bestuurders ondersteuning bieden daartegen in beroep te gaan."

Van Leeuwen betwijfelt echter of er wel echt boetes kunnen worden opgelegd. "Wij geloven op basis van de huidige wetgeving dat er geen geldige grond is." De directeur wil eerst wachten, en mocht het zover komen dat er een boete wordt uitgedeeld, dan is het volgens hem 'veel belangrijker' om te kijken op welke grond dat is gebeurd.

Bestuurders die via de app ritten willen aanbieden, kunnen volgens Van Leeuwen met een gerust hart de weg op. "Mocht het in het allerergste geval leiden tot een boete dan zullen we ze volledig ondersteunen en in het ergste geval betalen."