'Hamilton naar McLaren, Alonso naar Mercedes'

Lewis Hamilton zal vanaf volgend jaar gaan racen voor het Formule 1-team McLaren, zo meldt F1Today. De Brit keert hiermee terug op het oude nest. Zijn plaats bij Mercedes zou ingevuld gaan worden door Fernando Alonso die momenteel nog bij Ferrari onder contract staat.

Het is dit jaar een druk Silly Season in de Formule 1 met veel geruchten rond de topcoureurs. Afgelopen weekend werd bekend dat Sebastian Vettel vertrekt bij Red Bull Racing en dat hij opgevolgd wordt door Daniil Kvyat. Het is nog niet bekend waar de Duitser naar toe gaat, maar het lijkt vrijwel zeker Ferrari te zijn waar hij 25 miljoen euro per jaar kan gaan verdienen.

Nu is Hamilton onderdeel van de geruchtenmolen. De Brit vecht dit hele seizoen een verbeten strijd uit met teamgenoot Nico Rosberg om de wereldtitel. Momenteel leidt Hamilton, maar Rosberg zal zich niet gewonnen geven. De strijd heeft al meermalen voor ruzie tussen beide teamgenoten gezorgd.

Volgens F1Today zal Hamilton dan ook aan het eind van het seizoen vertrekken bij Mercedes. De Brit zou al getekend hebben bij McLaren, het team waarmee hij in 2008 wereldkampioen werd. Volgens een anonieme bron is Hamilton drie weken geleden in Woking geweest en heeft hij toen de deal met McLaren beklonken.

Alonso zou de beoogd opvolger van Hamilton bij Mercedes zijn. De Spanjaard heeft nog een doorlopend contract bij Ferrari, maar is openlijk gefrustreerd over de gang van zaken. Hij ging naar Italië om zijn derde wereldtitel te behalen, maar eindigde enkele malen als tweede in het kampioenschap, achter Vettel. Alonso werd gelinkt aan McLaren en Lotus, maar lijkt nu naar Mercedes te gaan.

De verschuivingen betekenen dat er voor Jenson Button waarschijnlijk geen plek meer is in de Formule 1. De Brit is bij McLaren momenteel teamgenoot van rookie Kevin Magnussen. De Deen lijkt behouden te worden in het seizoen van de terugkeer van motorleverancier Honda. Button zou op zoek moeten naar een ander zitje en zou al een aanbod van Porsche hebben gehad om in 2015 te rijden in het World Endurance Championship.

Update 13.52 uur
McLaren heeft tegenover Pitpass de geruchten over een eventuele terugkeer van Lewis Hamilton ontkend. Een woordvoerder liet weten: "Het gerucht is nergens op gebaseerd, wat niet verrassend is omdat het gepubliceerd is op een zeer onbetrouwbare website. Zoals Ron Dennis al zei in Suzuka, heeft McLaren voor 2015 nog geen enkele coureur definitief vastgelegd."