Morrissey meermaals behandeld aan kanker

Morrissey heeft al geruime tijd kanker. "Ze hebben al vier keer kankerweefsel weggeschraapt", onthulde de 55-jarige voormalige zanger van The Smiths in een interview met de Spaanse krant El Mundo. Morrissey heeft de afgelopen anderhalf jaar meerdere optredens af moeten gelasten vanwege zijn gezondheid. Wat hem mankeerde, was tot nu toe onduidelijk.

Druk lijkt Morrissey zich niet te maken om zijn ziekte. "Als ik sterf, sterf ik. Zo niet, dan niet. Op dit moment voel ik me goed, maar weet dat ik er op sommige recente foto's afgetakeld uitzie. Maar dat doet een ziekte met je. Ik ga me daar geen zorgen over maken. Rusten doe ik wel als ik dood ben."

Morrissey is dan ook nog niet van plan het rustiger aan te gaan doen. De zanger, die vorig jaar oktober zijn autobiografie uitbracht, werkt aan zijn eerste roman. "Die moet ergens volgend jaar verschijnen. Misschien kan ik dan voorgoed stoppen met zingen, wat veel mensen blij zou maken."

Voorlopig staat Morrissey nog gewoon op het podium. De zanger zit midden in een Europese tournee, waarmee hij op 28 oktober Utrecht aandoet. Dat concert is inmiddels uitverkocht.