[WK Volleybal] Tweede zege voor Nederlandse vrouwen

De Nederlandse volleybaldames hebben op het WK in Italië ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. Nadat een dag eerder Kazachstan met 3-0 werd verslagen, moest Thailand het met dezelfde cijfers ontgelden tijdens het duel in Verona.

Vier jaar geleden speelden de twee landen hun enige onderlinge wedstrijd, destijds was Thailand nog met 3-1 te sterk. In Verona zijn de Thaise dames, nummer twaalf van de wereld, echter niet met hun sterkste team aanwezig. Dat speelt op dit moment in het Zuid-Koreaanse Incheon op de Asian Games, waardoor Nederland tegen een B-team mocht spelen.

In de eerste set ging het lang gelijk op en leek Thailand zelfs even gevaarlijk te worden. Nederland liet dat echter niet gebeuren en liep vervolgens vrij snel uit naar een 25-20 zege. In de tweede set was Nederland dominant in het begin, getuige de snelle 12-6 voorsprong. Thailand kwam echter weer terug tot 13-13, maar op 24-22 wist Oranje het tweede setpoint te raken: 2-0.

De derde set leverde nauwelijks lastige situaties meer op. Vanaf 11-6 werd de voorsprong maar zelden kleiner, alleen op 20-16 leken de vrouwen uit Azië even in de buurt te komen. Op 24-18 werd dankzij een goed blok het eerste matchpoint echter benut, waardoor de 3-0 zege binnen was.

Na twee wedstrijden staat Nederland tweede in de groep. Rusland heeft de leiding in handen, nadat het net als Nederland twee keer met 3-0 won. Donderdag wacht de vrouwen van bondscoach Gido Vermeulen een loodzware taak, als om 20.00 uur aangetreden wordt tegen de Verenigde Staten, de nummer twee van de wereld.