Lodeweges: "Alsof we voor het eerst samenspeelden"

Roda JC schakelde dinsdag sc Heerenveen uit in de strijd om de KNVB Beker. Trainer Dwight Lodeweges en Joey van den Berg hekelden de instelling van het team. Rigino Cecilia en Mitchell Paulissen scoorde voor Roda JC, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Namens sc Heerenveen vond Morten Thorsby het net.

De Friezen staat in de Eredivisie vierde na zes speelronden. Lodeweges baalde stevig. "Het was alsof we voor het eerst samenspeelden", zei trainer tegen FOX Sports. "Aan de bal was het heel slordig en het verplaatsen van het spel gebeurde heel traag. We hadden geen controle, maar werden ook niet weggespeeld. Het was gewoon niet goed. Deze jongens speelden niet voor het eerst samen, maar ik ben verantwoordelijk. Als trainer neem je beslissingen, soms pakken die heel mooi uit, maar in dit geval niet."

Lodeweges voerde vijf wijzigingen door in zijn basisopstelling. "Of ik spijt heb van mijn beslissing? Nee, dat heb ik niet." Middenvelder Van den Berg was erg kritisch. "Als je zo begint dan verlies je nog van een vijfdeklasser. De gelijkmaker viel pas heel laat, maar na dertig seconden volgde alweer de 2-1."

"Dan verdien je het ook gewoon niet om te winnen. We moeten nu in de spiegel kijken en beseffen dat wij niet kunnen parasiteren op ons talent. We moeten altijd knokken en als we dat niet doen, zijn we gewoon matig", aldus Van den Berg. Heerenveen speelt komende zondag in eigen huis tegen PSV.