Satan vindt zijn weg naar de schoolbanken

Satanisten gaan binnenkort in Florida op scholen allerlei vrolijke en satanische literatuur verspreiden. Dankzij een gerechtelijke uitspraak kunnen ook zij nu het leven van schoolkinderen wat verrijken met hun ideeën.

Dit is allemaal mogelijk dankzij de uitspraak van een rechter in Orange County, Florida. Florida is een staat in het zuiden van de Verenigde Staten. Vorige maand werd duidelijk dat wanneer christelijke organisaties hun religieuze onzin mogen verspreiden op scholen, atheïsten dit ook mogen. Dat is namelijk het leuke van gelijke rechten.

'Leuk', moet een aantal satanisten gedacht hebben. Dan mogen wij dat ook!

De overkoepelende organisatie De Satanische Tempel heeft speciaal voor dat doel een aantal leuke kinderboekjes laten drukken, die binnenkort hun weg zullen vinden naar het gebied rond Orlando. Eigenlijk druist dit enorm tegen de aard van de fans van Beëlzebub in; normaal gesproken hebben die vredelievende intellectuelen niet zoveel last van bekeringsdrang en het opdringen van je eigen ideeën aan anderen. Maar nu blijkbaar wel.

De reden hiervan is dat de organisatie eigenlijk van mening is dat er in de grondwet iets te vinden is waaruit zou moeten blijken dat er een strikte scheiding dient te zijn van kerk en staat. Maar als een rechter het blijkbaar toestaat dat eenieder zijn vuil mag loslaten over kindertjes, wie zij zijn dan om achter te blijven? "We gaan niet staan toekijken als één religieuze stem het discours bepaalt", aldus woordvoerder Greaves. Eigenlijk is het dus een beetje een vorm van protest.

Kortom: binnenkort kunnen leerlingen leuk een inzichtje krijgen in de wereld van het satanisme. Het Groot Satanisch Activiteitenboekje vindt in navolging van het gebruikelijke religieuze geneuzel nu ook zijn weg richting de schoolbanken.