FIFA organiseert conferentie over ethiek en integriteit

FIFA heeft bekendgemaakt dat het komende maand een internationale top gaat organiseren over ethiek en integriteit binnen de sportwereld. De World Summit on Ethics in Sports zal in Zürich gehouden worden op het hoofdkwartier van de wereldvoetbalbond. Sepp Blatter, zelf niet bepaald het toonbeeld van ethiek en integriteit, zal de top openen.

Op 19 september zullen vele officials, bestuurders, academici en vertegenwoordigers uit onder meer de politiek, sport- en zakenwereld en andere organisaties met elkaar in overleg gaan. De discussie zal vooral gaan over de rol die sport kan spelen in het oplossen van sociale problemen, waarbij ook naar succesvolle voorbeelden gekeken wordt.

Een aantal bekende mensen uit de sportwereld hebben hun deelname al toegezegd. Zo zal de trainer van Fulham, Felix Magath, aanwezig zijn, net als de Indische cricketlegende Sachin Tendulkar. Ook de Braziliaanse oud-topzwemmer Gustavo Borges wordt in Zürich verwacht. 

"Ethiek en integriteit zijn essentieel binnen de sport en zijn onderwerpen die in de laatste jaren ook binnen de voetbalwereld en de FIFA steeds belangrijker worden", aldus Blatter. "We zijn daarom ook erg blij om deze top te organiseren en kijken uit naar een nuttig debat tussen internationale experts over deze zo belangrijke onderwerpen."