Dichte tunnels Amsterdam zorgen niet voor chaos

De gevreesde verkeerschaos op de ring van Amsterdam is donderdagochtend uitgebleven. Woensdagavond werden beide Coentunnels voor vier dagen gesloten. De werkzaamheden zorgden elders op de ringweg A10 voor wat files, maar de drukte stelde niet veel voor, zegt een woordvoerder van de ANWB.

De ANWB adviseerde automobilisten vooraf Amsterdam te mijden of gebruik te maken van openbaar vervoer. "Ze hebben goed geluisterd. We hebben veel gedaan aan voorlichting en dat lijkt te hebben gewerkt." Ook scheelt het dat het door de zomervakantie al wat rustiger is op de wegen, al is de bouwvak nog niet begonnen.

De afsluiting van de verkeersader naar de A10 West zorgde al vroeg voor wat file ten noorden van Amsterdam. Later liep het op de omleidingsroute aan de oostkant vol, maar de files werden niet langer dan drie kilometer. Ten zuiden van Amsterdam was wat langzaam rijdend verkeer.

De afsluiting van de Coentunnels duurt nog tot maandag. Voor de ochtendspits moet van beide tunnels één tunnel zijn gemaakt.