Mourinho: "Klose is geen Ronaldo"

Miroslav Klose schoot dinsdagavond de Braziliaanse Ronaldo van de WK-topscorerskroon met zijn doelpunt in de halve finale tegen Brazilië. José Mourinho is niet volledig overtuigd.

Klose en Ronaldo deelden het record van WK-topscorer nadat de Duitser in de groepsfase scoorde tegen Ghana. Beide spitsen maakten tot dat moment vijftien treffers op een mondiale eindronde. Met de 2-0 tegen Brazilië greep Klose dinsdag de topscorerstitel voor hem alleen.

José Mourinho heeft bewondering voor de 36-jarige Klose, maar vindt ook dat Ronaldo altijd een betere voetballer zal blijven. "Petje af voor Klose", zegt de Portugees tegen Yahoo. "Ik heb diep respect voor zijn statistieken."

"Maar de waarheid is dat een speler, die ik na Maradona de beste ooit vindt, een record is kwijtgeraakt", aldus de manager van Chelsea. "Ik vind dat Ronaldo de beste speler van de afgelopen twee decennia is."

Klose krijgt komende zondag wellicht de kans om het record verder aan te scherpen, maar Ronaldo zal hij in de ogen van Mourinho nimmer voorbijstreven. "De titel van beste speler in de laatste twintig jaar raakt Ronaldo gelukkig niet meer kwijt."