Clasie vooral trots op team

Jordy Clasie beleefde woensdagavond zijn debuut op het WK, maar kon niet voorkomen dat Oranje het mondiale eindtoernooi moest verlaten. Ofschoon de jonge Feyenoorder trots was op zijn WK-debuut, overheerste de teleurstelling van het mislopen van de finale. "Dit is teleurstellend, dramatisch", zo liet hij de NOS weten. "Hier doe je het voor, om een WK-finale te spelen."

"Als je er dan in de halve finale uitgaat, dan is dat zo jammer. We zijn ongelooflijk ver gekomen. Het team heeft het heel goed gedaan. Ik mag dan invallen, daar ben ik trots op. Maar dan ga je eruit. Dan heb je maar één gevoel en dat is een rotgevoel."

Clasie kwam tegen Argentinië als laatste van de twintig veldspelers uit de Oranje-selectie in actie. Alleen Michel Vorm kreeg uiteindelijk geen speelminuten. Hoewel Clasie als enige geen wedstrijd heeft gewonnen op het toernooi, komt de nederlaag bij hem niet extra hard aan.

"Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat het bij iedereen keihard aankomt", legde de 23-jarige Haarlemmer uit. "Ook voor sommige oudere jongens, die misschien geen WK meer meemaken."

Zaterdag komt Nederland nog in actie tijdens de troostfinale tegen Brazilië. Clasie maakt kans op speeltijd vanwege de blessure van Nigel de Jong, maar is nog niet met die wedstrijd bezig. "Op dit moment niet, maar morgen zal iedereen zijn hoofd daar weer op focussen. Iedereen is teleurgesteld, maar laten we ook niet vergeten dat we trots mogen zijn. Nu moeten we het toernooi goed afsluiten. Op naar zaterdag, dan wacht de volgende wedstrijd weer."