Wijnaldum: "Tegen Argentinië speelde ik mijn beste duel"

Kansen waren schaars, maar Oranje had tegen Argentinië wel het betere van het spel. Dat vindt Georginio Wijnaldum. De aanvoerder van PSV schopte het op het WK verrassend tot basisklant. Tijdens de eerste groepsduels moest hij Jonathan de Guzman voor zich dulden in de pikorde, maar Louis van Gaal gaf Wijnaldum vervolgens een kans en bleef vasthouden aan de PSV'er.

Wijnaldum stond woensdag honderdtwintig minuten op het veld, toen Oranje er opnieuw niet in slaagde om te scoren. Toch vond hij Nederland beter dan Argentinië. "Maar we hebben niet echt veel kansen gecreëerd", zo liet hij het Algemeen Dagblad optekenen. "Maar als je alleen kijkt naar het spel, dan verdienden wij het om door te gaan."

"Wij hadden veel de bal en vonden vaak de vrije man. Maar we kwamen niet voor de goal. Toch hielden we het vertrouwen dat we er één zouden maken, omdat we een heel stabiel toernooi gespeeld hebben. Maar hij viel niet, gewoon heel zuur."

Terugblikkend op het toernooi in Brazilië is Wijnaldum trots op de prestaties van zijn team. Ook op individueel vlak verliep het toernooi boven verwachting. "Ik heb tijdens het WK alleen maar lopen genieten."

"Ik heb het geluk gehad dat ik in de basis kwam. Je speelt hier tegen de beste spelers van de wereld, ook goed voor mijn ontwikkeling natuurlijk. Tegen Argentinië speelde ik mijn beste wedstrijd van het toernooi."