Duitse media nemen voorschot op wereldtitel

De Duitse media zien de WK-finale tegen Argentinië met vertrouwen tegemoet. De Zuid-Amerikanen boezemden woensdag in de halve finale tegen Oranje, gewonnen na strafschoppen, niet bepaald angst in bij de Duitsers. "Welkom in de finale, lieve Argentijnen", schrijft de krant Bild. "En alvast proficiat met de tweede plaats. Meer zit er voor Messi en zijn jongens niet in."

Het voetbal dat Argentinië en Oranje op de mat legden kon Bild niet bepaald bekoren. "Terwijl Duitsland de wereld betovert met sensationeel spel, boden Nederland en Argentinië 120 minuten horrorvoetbal. In elke seconde was de angst voelbaar. Alsof men de finale niet wilde bereiken om dan niet in verlegenheid gebracht te worden door Duitsland." De Duitsers maakten dinsdag indruk door Brazilië met 7-1 te vernederen.

Ook Die Welt gelooft heilig in een goede afloop. "Dat Duitsland het moet opnemen tegen Argentinië in de finale is uitstekend. Niet alleen de huidige vorm spreekt in het voordeel van ons nationale team, maar ook de onderlinge balans." Beide landen stonden zesmaal tegenover elkaar op een WK, waarvan Duitsland er vier won. Vier jaar geleden in Zuid-Afrika werd het nog 4-0.

Die Welt sprak verder van een zouteloze ontmoeting tussen Oranje en Argentinië. Oorzaak waren de verdedigende intenties, schrijft de krant. "Het resultaat was volslagen verveling. Argentinië probeerde de opbouw te verzorgen, maar met de handrem erop. Nederland verdedigde met vijf en soms zelfs zes spelers in de achterste lijn. Grote kansen en spanning waren schaars in dit tactische schouwspel."