Basis decoreren in nieuwe Pokmon

Het is mogelijk om in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire geheime basissen te maken. Deze feature wordt opnieuw geïmplementeerd na twee generaties niet in de games te hebben gezeten. De laatste Pokémon-game waar het mogelijk was om een geheime basis te maken was Pokémon Platinum.

Het idee van geheime basissen zal nagenoeg hetzelfde zijn als in vorige generaties. Je hebt een stukje grond en die grond kan je decoreren met knuffels, matten, vallen en andere accessoires. Net als in Pokémon Diamond, Pokémon Pearl en Pokémon Platinum krijgt jouw basis weer een vlag. Deze vlag kunnen andere spelers veroveren voor punten en beloningen.

In tegenstelling tot geheime basissen in voorgaande generaties is het nu mogelijk om wereldwijd basissen van mensen te bezoeken. Elke basis heeft nu een QR-code. Door middel van deze QR-codes kun je andere basissen bezoeken, of bezoeken andere mensen jouw basis. Mocht je tijdens het bezoeken van een basis iemand anders, die tegelijkertijd de basis bezoekt, tegenkomen en klikt het, dan kun je vrienden worden en later elkaars basissen verkennen. Ook is het nu mogelijk om tegen andere spelers te vechten terwijl zij samen met jou in een basis zijn. Om deze gevechten interessanter te maken kan de eigenaar van de basis regels maken die gelden voor alle gevechten of kan de eigenaar zijn basis zelfs in een gym veranderen.

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire staan gepland voor 21 november 2014. Ze komen beide enkel uit voor Nintendo 3DS.

pokemon omega ruby and alpha sapphire