Ronaldo ziet traditionele spitsen uitsterven

De Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo constateert tot zijn ongenoegen dat de ouderwetse spits, de nummer negen, langzamerhand uitsterft. Op het WK in eigen land ziet hij vooral spelmakers uitblinken. "Ik weet niet of ze ophouden te bestaan of al zijn verdwenen, maar we missen de grote spitsen, die doelpunten maken", stelt de voormalig PSV'er, zelf ooit een vermaard goaltjesdief.

Ondanks het gemis van de traditionele spits vermaakt Ronaldo zich wel op het WK. "Natuurlijk genieten we van de nummer 10's, die veel talent hebben en geweldige wedstrijden speelden. Het is een heel technisch WK. Ik denk dat iedereen tevreden is."

Zelf pakte Ronaldo in 2002 de wereldtitel. Hij hoopt op de vijfde wereldtitel van de Goddelijke Kanaries. "Ik droom van een finale tussen Brazilië en Argentinië, hoewel ik vind dat Duitsland zeer goed heeft gespeeld en een van de favorieten is. Mocht Duitsland van Frankrijk winnen en Brazilië van Colombia, dan denk ik dat Brazilië meer kans heeft om de finale te bereiken dan Duitsland."