Opnieuw dodelijke aanval in Keniaans dorp

Bij de Keniaanse plaats Mpeketoni is opnieuw een dodelijke aanslag gepleegd. Negen mensen kwamen om het leven. Dat meldt de politie dinsdag.

Militanten van Al-Shabab vielen in de nacht van maandag op dinsdag het dorp Majembeni aan. Dat ligt, net als Mpeketoni, in een gebied ten zuiden van grens met Somalië.

Een dag eerder vielen in Mpektoni 48 doden. Mannen met machinegeweren trokken moordend door de straten terwijl veel dorpelingen het wereldkampioenschap voetbal zaten te kijken. Ook werd een politiebureau aangevallen en gingen twee hotels in vlammen op. Al-Shabab zei dat die aanslag vergelding was voor de doden die in Somalië zijn gevallen door toedoen van Keniaanse militairen.

De rebellen onderwierpen de Kenianen aan taal- en religietoetsen. Personen die geen Somalisch spraken of niet moslim waren, werden volgens inwoners gedood. De verantwoordelijkheid voor de aanval is opgeëist door de islamitische terreurbeweging Al-Shabab. De afgelopen maanden hebben meer aanvallen en bomaanslagen plaatsgevonden in Kenia.

De regio Lamu was eens een populair oord voor buitenlanders, maar het toerisme heeft onder het geweld te lijden. Al-Shabab heeft buitenlanders gewaarschuwd uit Kenia weg te blijven.