Far Cry 4 co-op-details

Je kunt Far Cry 4 in co-op spelen met een vriend of vriendin, die het spel niet heeft. Degene met het spel moet sowieso spelen op een PlayStation 3 of PlayStation 4, en een PlayStation Plus-abonnement hebben. In dat geval krijg je tien uitnodigingen waarmee je een beperkte tijd met een maat co-op kunt doen.

Hoeveel uur de uitnodiging geldig is, kunnen Ubisoft noch Sony zeggen. Executive producer van Ubisoft Dan Hay verklaart, “We zullen gul zijn. We willen dat je simpelweg het spel downloadt, meedoet met je maatje, een paar uur speelt als Hurk, de hele wereld ervaart, wat outposts en forten overneemt, een wingsuit probeert, op een olifant klimt, een heel stel nieuwe wapens en voertuigen test en in feite het spel intens ervaart.

Degene die Far Cry 4 niet heeft moet een grote app downloaden van de PlayStation Store. Het is in feite het hele spel, zonder de verhaalmodus.

De multiplayermodus zal wel moeilijker worden dan de verhaalmodus. Hoe ze de ervaring zullen verzwaren weet Ubisoft nog niet. Technical director Cedric Decelle is naar eigen zeggen nog aan het experimenteren met hit points, meer schade, slimmere AI of een combinatie hiervan.