[WK Hockey] Duitsland verliest strijd om zevende plaats van Zuid-Korea

Duitsland heeft het WK in mineur afgesloten. De Europees kampioen verloor in de strijd om de zevende plaats met 4-2 van Zuid-Korea.

Het was een teleurstellend slotstuk voor de Duitsers op dit mondiale toernooi. In de groepsfase werden slechts vier punten behaald. Na een gelijkspel tegen China en een overwinning op Zuid-Afrika volgden drie ruime nederlagen, tegen Argentinië, Verenigde Staten en Engeland.

Hierdoor moest Duitsland het om de zevende plaats opnemen tegen Zuid-Korea. De Aziaten kwamen in de dertiende minuut op voorsprong door een doelpunt van Kim Okju. En dat was enigszins tegen de verhouding in. Duitsland had namelijk al twee mogelijkheden gehad om de score te openen. Katherina Otte zag haar schot gekraakt worden door een Zuid-Koreaanse stick en Eileen Hoffmann tikte de bal naast.

Lydia Haase kreeg een prima mogelijkheid op de gelijkmaker, maar ze sloeg de bal in vrije positie naast. Een minuut later stond Haase opnieuw oog in oog met de Zuid-Koreaanse doelvrouw, maar ze kreeg de bal niet langs Sinhye Lee. De Zuid-Koreanen gingen effectiever met hun kansen om en vlak voor rust tikte Hye Lyoung Han de 2-0 binnen.

Ook in de tweede helft creëerden onze oosterburen mogelijkheden. Jana Teschke zag haar strafcorner strandden op de schoen van de Zuid-Koreaanse keeper, die even later een tip van Lisa Altenburg neutraliseerde. Opnieuw ging Zuid-Korea effectiever om met de kansen. Darae Kim ontsnapte aan de rechterkant en gaf de bal voor aan Jongeun Kim die Zuid-Korea op 3-0 zette.

Hiermee leek het duel beslist, maar Duitsland verkleinde de achterstand in een tijdsbestek van drie minuten naar 3-2. Eerst verzilverde Tina Bachmann een strafcorner, gevolgd door Julia Müller die ook raak schoot uit de korte hoekslag.

De gelijkmaker, die Duitsland gezien de kansen had verdiend, kwam echter niet op het scorebord. Een treffer viel weer aan de andere kant. Seul Ki Cheon besliste de wedstrijd door vanuit een strafcorner raak te schieten, waarbij de Duitse goalie Kim Platten niet vrijuit ging. Door de zege eindigt Zuid-Korea als zevende, een plekje lager dan op het vorige toernooi, waar Duitsland als vierde afsloot.