[WK Hockey] Hockeyster Aymar breekt tijdens persconferentie

Luciana Aymar is na de uitschakeling van Argentinië op het WK hockey in tranen uitgebarsten. De 36-jarige vedette brak toen ze op een persconferentie tekst en uitleg gaf na de 4-0 nederlaag tegen het Nederlands elftal. Aymar neemt na het toernooi in Den Haag afscheid van het internationale tophockey.

"Ik ben heel erg teleurgesteld", zei de Argentijnse nadat ze door de bondscoach was getroost. "Het is ook jammer dat ik dit toernooi niet op honderd procent heb kunnen spelen." Aymar viel in de groepsfase tegen Duitsland uit met een hamstringblessure en kon daardoor niet alle wedstrijden meespelen.

De interlandcarrière van Aymar is nog niet helemaal voorbij. Ze speelt zaterdag nog de wedstrijd om de derde plaats tegen de Verenigde Staten. "Ik ben er trots op dat ik al die jaren voor Argentinië heb kunnen spelen. Ik ga proberen om in mijn laatste wedstrijd een bronzen medaille te pakken."

Aymar wordt gezien als een van de beste hockeysters aller tijden. Ze werd met Argentinië wereldkampioen in 2002 en 2010 en won onder meer vijf keer de Champions Trophy. Olympisch goud ontbreekt op haar erelijst. Wel won ze twee keer zilver en twee keer brons.