Geluidsoverlast in nieuwe Utrechtse muziektempel

De geluidsisolatie in het nieuwe Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg is niet optimaal. Bezoekers in de kamermuziekzaal hebben tijdens een concert last van lage bassen uit de popzaal, blijkt vrijdag uit een brief van het college aan de gemeenteraad. De overlast is op te lossen, maar daar gaan ten minste enkele maanden overheen.

Er zijn meer probleempjes, staat in de brief. "Denk daarbij aan nog niet goed sluitende deuren, een te warm kantoor, afgrendelen sluiproutes om zonder kaartje in de popzaal te komen, nog niet goed afgestelde brandmeld- en klimaatinstallaties, etc.", schrijft het college. "Met man en macht werken we momenteel aan het oplossen van deze punten."

Het splinternieuwe muziekgebouw draait nu proef met enkele concerten. De officiële opening is op 21 juni. Er zijn vijf concertzalen: een grote zaal voor symfonische muziek, een kamermuziekzaal, een popzaal, een zogenoemde cross-overzaal en een jazzzaal. "De recensies over het gebouw en de zalen zijn lovend", benadrukken de bestuurders. "Ook de akoestiek van de vijf zalen wordt geprezen."

De bouw van TivoliVredenburg heeft meer dan 130 miljoen euro gekost, fors meer dan de beoogde 97 miljoen.