The Walking Dead krijgt twaalf seizoenen

De Amerikaanse horrorserie The Walking Dead krijgt er nog zeven seizoenen bij. Dat zei producent David Alpert tijdens een paneldiscussie, schrijft de Amerikaanse site Indiewire. Het vijfde seizoen van de serie waarin zombies de wereld overspoelen gaat in oktober van start.

De tv-serie is gebaseerd op de stripserie Walking Dead van Robert Kirkman. "Ik vind het altijd heel fijn om vanuit bronmateriaal te werken", zegt Alpert. "We weten nu al waar seizoen tien over gaat, en hebben al ideeën voor seizoen elf en twaalf."

En een serie over zombies geeft nu eenmaal de nodige vrijheid. "Wij kunnen dingen in beeld brengen die in een andere serie niet kunnen", zegt Alpert. "Wij kunnen een 6-jarige meisje in het gezicht schieten, als ze maar een zombie is. Dat zou bij een gewoon mens nooit in beeld mogen."

De producenten hebben dus genoeg inspiratie. "Maar het ligt allemaal in de handen van het publiek", zegt Alpert. "Zij bepalen of er een volgend seizoen komt." Vooralsnog is The Walking Dead een van de succesvolste series van de afgelopen jaren.