[WK Hockey] Aussies halve finalist na masterclass tegen Engeland

De Australische mannen hebben zich zaterdagmiddag overtuigend gekwalificeerd voor de halve finale van het WK. De nog ongeslagen Aussies maakten met 5-0 gehakt van het kansloze Engeland, dat maandag in een onderlinge confrontatie met België uitvecht wie de andere halve finalist wordt. De 4-0 van Kieran Govers was een wonderschoon doelpunt.

Het was al vier uur ‘s middags, maar de Engelsen sliepen nog toen ze al na 27 seconden de eerste draai om hun oren kregen van Matt Gohdes. De Australiër kreeg de bal aangespeeld na slordig balverlies van de Engelse defensie, waarna hij de cirkel binnendribbelde en meteen doeltreffend uithaalde: 1-0. Dat was overigens niet het snelste doelpunt van het toernooi. De mannen van Nieuw-Zeeland scoorden al na tien seconden tegen Zuid-Korea.

Gedurende de eerste helft voerde Australië de score verder op. Liam de Young was er als de kippen bij om de rebound van een strafcorner te benutten en voor Jamie Dwyer was het een koud kunstje om geheel vrijstaand de 3-0 binnen te tikken. Beide treffers werden aangevochten door Engeland, maar de videoscheidsrechter keurde ze goed.

Op slag van rust tilde Kieran Govers de stand naar 4-0 met veruit de mooiste treffer van de wedstrijd. De Australiër werkte een prachtige hoge pass, die Mark Knowles net over de middellijn had gegeven, vanuit de lucht in één keer in het doel. De verbouwereerde supporters in het Kyocera Stadion trakteerden hem op een staande ovatie.

In de tweede helft werd het allemaal nog erger voor de uitgebluste Engelsen, die opnieuw geen schijn van kans hadden. Aran Zalewski dribbelde in de cirkel langs de slap duellerende verdedigers alsof ze er niet stonden en maakte er 5-0 van. Vervolgens klonk er nog regelmatig ‘oeh’ en ‘ah’ vanaf de tribune, maar de Aussies leken de Engelse vernedering al groot genoeg te vinden.