Watch_Dogs hackt Kinect

In Watch_Dogs is het mogelijk allerlei apparaten te hacken. Nu blijkt dat je ook een Kinekt (subtiele verwijzing naar de Xbox Kinect) kunt hacken. Microsoft heeft nog niet gereageerd op deze easter egg.

Toen Microsoft vorig jaar de Xbox One aankondigde, zeiden ze dat de Kinect altijd aan moest staan. De meeste mensen vonden dat geen fijn idee. Een camera in de woonkamer die altijd aanstaat en verbonden is met internet en dit alles beveiligd met software van Microsoft. Daarnaast heeft Edward Snowden met zijn onthullingen niet geholpen het consumentenvertrouwen te versterken. Microsoft heeft deze eis dan ook snel laten vallen.

Watch_Dogs refereert zijdelings naar dit gegeven, door de speler de mogelijkheid te geven een Kinekt te hacken. Ze noemen het geen Kinect (met een c), om eventuele rechtszaken te voorkomen.

Gamers hebben dames een dansspel zien spelen met de Kinekt. Helaas is dat fragment niet online geplaatst. Hieronder is een ander grappig moment te zien met de Kinekt. Een schietspel wil niet helemaal lukken. Let op: er wordt behoorlijk gescholden in het fragment.