Nieuwe systeemupdate beschikbaar voor Wii U

Nintendo heeft vandaag de Wii U systeemupdate 5.0.0 uitgebracht. De nieuwe update brengt aardig wat functies met zich mee. Sneller opstartmenu, geluidsnotificaties op je gamepad, aanpassingen van het instellingen menu en stabiliteit verbeteringen. Vooral de snelstart-functie aan de Wii U GamePad-controller is iets waar men al een tijd naar uitkijkt.

Complete lijst met veranderingen

  • Snelstartmenu voor de Wii U GamePad toegevoegd

Het snelstartmenu verschijnt als het Wii U-systeem wordt aangezet via de Wii U GamePad. In dit menu kun je onlangs gebruikte of geïnstalleerde software direct opstarten, zonder eerst naar het Wii U-menu te gaan. Het snelstartmenu is ideaal voor gebruikers die direct naar een bepaalde game willen.

  • Berichten op de Wii U GamePad toegevoegd

Via deze dienst kun je regelmatig berichten van Nintendo ontvangen over bepaalde games/producten, speciale aanbiedingen en meer. Als je een bericht ontvangt terwijl het systeem aan staat, maakt de Wii U GamePad een geluid en het bericht verschijnt dan ook kort op het GamePad-scherm. Deze berichten kunnen ook in het snelstartmenu worden bekeken. De instellingen voor deze berichten, zoals op welke tijden deze automatisch worden weergegeven, kunnen worden gewijzigd onder ENERGIEVERBRUIK in de systeeminstellingen.

  • Verbeterde stand-byfunctie

Systeemupdates worden niet alleen automatisch gedownload, maar worden nu ook automatisch geïnstalleerd wanneer het Wii U-systeem uit staat.

  • Wii U-menu

Als een gebruiker zijn of haar persoonlijke Mii-personage kiest in het Wii U-menu, wordt vanaf nu het scherm met gebruikersinstellingen weergegeven. De vormgeving en de opmaak van dit scherm zijn vernieuwd, en je kunt er nu ook van gebruiker wisselen.

  • Systeeminstellingen

Onder ENERGIEVERBRUIK is een optie toegevoegd waarmee de instellingen voor het snelstartmenu kunnen worden aangepast. Ook de instellingen voor berichten op de Wii U GamePad kunnen hier worden aangepast.

  • HOME-menu

Het HOME-menu heeft nu een pictogram voor Berichten (niet dezelfde berichten die je op de Wii U GamePad ontvangt).

  • Verbeterde stabiliteit van het systeem en andere aanpassingen

Om het gebruiksgemak te verhogen is de algehele stabiliteit van het systeem verder verbeterd en zijn er andere kleine aanpassingen gemaakt.