Elite: Dangerous-bèta voor maar 120 euro

Heb je de Kickstarter-campagne gemist van Elite: Dangerous, maar wil je alsnog de bèta proberen? Via de webshop van het spel kun je nu de premium bèta-versie bestellen voor een magere 120 euro. Deze geeft je direct toegang tot de bèta. Als je wat minder te besteden hebt kun je natuurlijk ook kiezen voor de standaard versie voor maar 60 euro. Je zult dan nog wel even wat langer moeten wachten.

Elite: Dangerous wordt de derde opvolger van de in begin jaren '90 uitgebrachte game Elite, een reeks die enorm veel invloed heeft gehad op de spacesims zoals Freelancer, Eve Online en de X-series. Elite is een spel uit de stal van David Braben en Ian Bell. De eerste is onder andere medeverantwoordelijk voor de 3D-versie van Rollercoaster Tycoon en de Raspberry Pi. 

Er werd al langer gesproken over Elite 4. Met de 60 dagen durende Kickstarter-campagne hebben Braben en consorten dan ook genoeg geld opgehaald om de reeks weer nieuw leven in te blazen. In totaal haalde ontwikkelaar Frontier 1,7 miljoen pond binnen. 

De premium-bèta is officieel begonnen. De standaard-bèta wordt later dit jaar, net als de release, verwacht.