Netflix ook naar Duitsland, Frankrijk, België

Netflix gaat zijn diensten in de loop van dit jaar ook aanbieden in Duitsland, Frankrijk en België. Ook inwoners van Zwitserland, Oostenrijk en Luxemburg kunnen nog in 2014 gebruik maken van de online videodienst. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf, dat sinds september vorig jaar in Nederland actief is, woensdag bekendgemaakt.

Het bedrijf uit Californië maakte de precieze releasedata en de kosten voor het abonnement niet bekend. Eind april kondigde het bedrijf aan de prijzen voor nieuwe klanten te verhogen. De prijs in Nederland gaat hierdoor van 7,99 euro naar 8,99 euro. Voor dat bedrag kunnen klanten onbeperkt kijken naar films en televisieseries, zoals het speciaal voor Netflix gemaakte House of Cards.

Na de toevoeging van de zes landen is Netflix actief in bijna vijftig landen, waarvan dertien in Europa. Ierland en Groot-Brittannië waren in 2012 de eerste Europese landen die werden aangesloten. Netflix sloot maart af met 12,7 miljoen abonnees buiten de Verenigde Staten. Op de lange termijn wil het bedrijf honderd miljoen mensen bedienen buiten de thuismarkt.