Sijsling naar tweede ronde in Madrid

Igor Sijsling heeft de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid bereikt. De Nederlandse tennisser was dinsdag de Duitse routinier Tommy Haas de baas met 3-6, 6-1 en 6-4. Zijn volgende tegenstander is Jarkko Nieminen. De Fin stak maandag al een stokje voor een mogelijk Nederlands onderonsje door Robin Haase te verslaan.

Sijsling, die zich op het Spaanse gravel door de kwalificaties sloeg, bleef zijn laatste vier toernooien in de eerste ronde steken. Die negatieve reeks leek hij aanvankelijk niet te doorbreken. In het eerste bedrijf maakte Haas, de nummer veertien van de plaatsingslijst, de dienst uit. De Duitser benutte een van zes breakpunten.

In het tweede bedrijf vond Sijsling zijn draai. Het eersteservicepercentage van de 26-jarige Amsterdammer ging omhoog, hij maakte minder fouten en wist Haas onder druk te zetten. Door twee snelle breaks trok hij de stand gelijk.

Ook in de beslissende set had Sijsling de overhand. Haas deed bij een 4-1 achterstand nog wel iets terug, maar hij kon niet voorkomen dat de nummer 59 van de wereld op 5-4 zijn tweede wedstrijdpunt benutte.