Ronaldo mist bekerfinale tegen Barcelona

Cristiano Ronaldo mist de Spaanse bekerfinale tegen FC Barcelona van woensdag. De sterspeler van Real Madrid kampt met een spierscheurtje in zijn linkerhamstring. Hoelang Ronaldo is uitgeschakeld is niet bekendgemaakt, maar mogelijk komt ook de eerste halvefinalewedstrijd in de Champions League over twee weken te vroeg.

De 29-jarige Ronaldo liet het competitieduel met Real Sociedad en de return tegen Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League al aan zich voorbijgaan. Hij viel vorige week tijdens de heenwedstrijd tegen de Duitsers geblesseerd uit. Real-coach Carlo Ancelotti gaf eerder nog aan dat de Portugees enkel met wat lichte knieklachten kampte.

Ronaldo tekende tegen Dortmund voor zijn veertiende treffer dit seizoen in het miljoenenbal, waarvoor vrijdag de loting voor de halve finales zijn. In de competitie haalde hij al 28 keer de trekker over. Voor Real Madrid is het wegvallen van Ronaldo een groot gemis. Naast de Champions League en de Copa del Rey, strijdt de club ook in de Primera División nog om de titel.