'Peaches Geldof leidde heftig leventje'

Patricia Paay heeft van dichtbij de heftigste verhalen gehoord over Peaches Geldof. Haar dochter Christina woonde enkele jaren geleden namelijk enige tijd samen met de dochter van muzikant Bob Geldof. Ze werd maandag gevonden in haar woning in Engeland en later doodverklaard. "Het was best wel heel heftig het leventje dat zij had", zei Paay in Show Vandaag.

"Het was wel een heel lief meisje, ze was een luisterend oor voor haar", ging ze verder over Peaches Geldof, die Christina opving na de scheiding van haar ouders. De twee deelden een woning in Los Angeles. "Christina was heel gevoelig op dat moment, dan hebben we het over 3,5 jaar geleden, want kinderen krijgen een klap van een scheiding."

"Toen Christina bij haar woonde heeft ze zulke dingen gezien dat ze heeft gebeld en zei: papa, haal me hier weg", zei Paay. Waar haar dochter precies getuige van is geweest vertelde ze niet, maar Geldof gaf ooit zelf toe drugs te hebben gebruikt.

Paay denkt dat Geldofs obsessie voor haar gewicht haar fataal is geworden. Op recente foto's is te zien dat ze flink was afgevallen. "Je hart houdt ermee op op een gegeven moment en ik denk dat dat ook de reden zou kunnen zijn."

Peaches laat een man en twee kinderen achter. Ze is 25 jaar geworden.