Samsom zegt sorry voor verkiezingsnederlaag

PvdA-leider Diederik Samsom heeft zijn excuses aangeboden aan lokale PvdA-afdelingen voor de nederlaag van de partij bij gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag is 'voor het grootste deel terug te voeren op het landelijk tanende vertrouwen in de PvdA', schrijft Samsom in een door RTL Nieuws gepubliceerde e-mail aan de afdelingen.

"Onze partij heeft het slechtste resultaat ooit gehaald", aldus Samsom in de brief. "Dat stemt tot grote nederigheid. En tot een welgemeend excuus aan jullie allemaal, want ik weet hoe hard jullie je best hebben gedaan om de PvdA aan een goed resultaat te helpen."

Samsom verzekert de afdelingen dat hij 'tot op het bot gemotiveerd' is te werken aan herstel van vertrouwen. "Wat wij doen, doen wij niet voor onszelf. Onze opdracht is om dit land weer de weg omhoog terug te laten vinden, en wel zo dat iedereen meedeelt in het herstel. En die opdracht is nog lang niet af."

De PvdA-leider zegt verder met de afdelingen te willen overleggen 'op welke manier we de lessen van deze uitslag kunnen verwerken'. "Opdat we gezamenlijk in een sterke PvdA verder kunnen bouwen aan onze idealen; aan het zorgzame, solidaire, welvarende en duurzame Nederland van de toekomst", besluit Samsom.