Mourinho boos: "Ze behandelen mij anders"

José Mourinho is boos op de Engelse voetbalbond. Volgens de Portugese oefenmeester meet de FA met twee maten. Vorige week kreeg Mourinho een rode kaart voorgehouden, nadat hij het veld had betreden tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa.

Hij wilde verhaal halen bij de scheidsrechter van dienst, die Ramires van het veld had gestuurd na een forse charge op Karim El Ahmadi. De FA maakte eerder deze week bekend dat Mourinho bestraft zal worden naar aanleiding van ongepast gedrag. Volgens The Special One kwam de FA tot dat besluit omdat het om hem gaat. Bij een andere trainer was het volgens Mourinho met een sisser afgelopen.

"Als je kijkt naar de aanklacht van de vorige wedstrijd, dan zie je dat ik in de ogen van mensen anders ben dan anderen", liet Mourinho de verzamelde pers zaterdag optekenen. "Ze behandelen mij anders. Dat stoort me. Ik word anders behandeld en weet niet waarom."

Ondanks de recente incidenten houdt Mourinho het volste vertrouwen in de Britse arbitrage. "Niemand heeft het Engelse voetbal in het buitenland zo fanatiek verdedigd als ik deed tijdens mijn vijf jaren in Italië en Spanje", beweert hij.

"Jullie weten hoe ik ben: ik zeg wat ik denk en voel. Ik zei dat toen niet omdat ik van plan was terug te keren en op een welkomstcomité hoopte. Daar gaat het niet om. Zelfs na zaterdag blijf ik zeggen dat de Engelse scheidsrechters erg goed zijn, en dat ik hen volledig vertrouw."