Groninger na dollemansrit aangehouden

Na een lange en gevaarlijke achtervolging heeft de politie vrijdagnacht een 27-jarige man uit het Groningse Mussel aangehouden. De achtervolging begon toen agenten een auto zagen slingeren op de provinciale weg tussen Blijham en Vlagtwedde, meldt de politie.

Toen de agenten een stopteken gaven, gaf de bestuurder vol gas. De achtervolging voerde over diverse binnenwegen en lanen in het zuidoosten van de provincie. Regelmatig schakelde de man zijn verlichting uit, mogelijk in de hoop zijn achtervolgers kwijt te raken.

Bij Sellingerbeetse stuurde de man volgens de politie recht op enkele tegenliggers af. Die konden een frontale aanrijding voorkomen door de berm in te sturen. De politie blokkeerde zijn vluchtweg met een dwars geparkeerde politiewagen, maar de man reed in op de agenten die ernaast stonden. Zij moesten wegspringen om niet te worden geschept.

Uiteindelijk reed de wegpiraat zich vast in een akkerland bij de Vloeiveldweg tussen Vlagtwedde en Mussel. Toen hij werd aangehouden, bleek dat hij zijn rijbewijs al was kwijtgeraakt voor eerder wangedrag in het verkeer. De man weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole. In zijn auto werd een zakje met mogelijk cocaïne gevonden.