[PS] Geen succes Nederlandse snowboardmannen

De Nederlandse snowboardmannen hebben, in tegenstelling tot Bibian Mentel, niet voor succes kunnen zorgen op de Paralympische Spelen in Sochi. Chris Vos en Merijn Koek werden twaalfde en dertiende.

In de eerste run ging de 23-jarige Koek onderuit (foto), terwijl zijn zeven jaar jongere teamgenoot de elfde tijd neer wist te zetten. In de tweede run wisten ze allebei over de finish te komen, maar ze konden niet binnen de beste tien komen. Koek, de nummer acht in de stand om de World Cup, kon in de derde run zijn dertiende plaats niet meer verbeteren.

Voor Vos, die op de tiende plek staat in de World Cup, was dit nog wel mogelijk geweest. Hij ging echter na de laatste sprong onderuit, wat hem enkele seconden kostte. Hierdoor werd hij twaalfde, waar hij zonder val waarschijnlijk één plek hoger was geëindigd. 

Het duel om het goud was bijzonder spannend. Na twee runs was het verschil tussen de Amerikanen Michael Shae en Evan Strong slechts één honderdste van een seconde. Shea, de winnaar van de World Cup, kon in de laatste run echter niet overtuigen, terwijl Strong wederom de snelste tijd neer wist te zetten. Hierdoor pakte de nummer twee van de World Cup het goud, voor Shea. Dankzij Keith Gabel ging ook het brons naar de Verenigde Staten.