[PL Darts] Voorbeschouwing week 6

Voor de zesde speelronde van de Premier League of Darts reizen de tien beste darters ter wereld af naar de stad van Robin Hood: Nottingham.  In de Capital FM Arena aldaar zullen de spelers in de gevarenzone nu eindelijk punten gaan pakken, dit betreft voor het eerst in de historie ook Phil Taylor.

Vier nederlagen in de Premier League zetten Taylor voorlopig op de negende plaats. Tijdens de afgelopen UK Open verloor hij direct zijn eerste wedstrijd, waarmee het vertrouwen ver te zoeken lijkt bij The Power. Waar tegenstander Dave Chisnall zijn debuut maakt in Nottingham, staat Taylor alweer voor de achtste keer in de Capital FM Arena. Chizzy kan in principe vrijuit spelen, daarentegen begint voor The Power de tijd echt te dringen.

Michael van Gerwen hoeft vooralsnog niet te vrezen voor het degradatiespook. Desalniettemin wist de Vlijmenaar al twee keer op rij niet te winnen op het hoogste podium. Wil Mighty Mike de koppositie terugpakken dan zal hij morgenavond af moeten rekenen met Wes Newton. The Warrior is hersteld van ziekte die hem vorige week weerhield van zijn wedstrijd tegen Simon Whitlock.

Om de aansluiting met de top te behouden zal Raymond van Barneveld moeten winnen van Robert Thornton. Echter het spel van Barney is vooralsnog erg wisselvallig, en daarmee zijn resultaten ook. Het is maar afwachten met welke pijlen en niveau hij deze week weer aan de oche verschijnt.

Premier League - week 6    
Simon Whitlock (Aus) vs. Peter Wright (Sch)
Adrian Lewis (Eng) vs. Gary Anderson (Sch)
Michael van Gerwen (Ned) vs. Wes Newton (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) vs. Robert Thornton (Sch)
Phil Taylor (Eng) vs. Dave Chisnall (Eng)

 

Alle wedstrijden van de Premier League zijn vanaf donderdag 13 maart te volgen de live stream van RTL7darts.nl. Vanaf 23.40 uur zal er een samenvatting te zien zijn op RTL7.