[PS] Van der Klooster onderuit, Verbruggen laatste

Skiër Kees-Jan van der Klooster is op de Paralympische Spelen in Sochi niet aan de finish gekomen op de afdaling. In de categorie zittend ging de nummer elf uit de World Cup nog voor het eerste meetpunt onderuit. Ook Bart Verbruggen is er niet in geslaagd zichzelf te overtreffen. In de categorie staand was hij uiteindelijk de langzaamste van de veertien skiërs die de finish haalden.

Het goud in de categorie van Van der Klooster was er voor de Japanner Akira Kano, die in Vancouver nog genoegen moest nemen met het brons. Zilver ging op 0,39 seconden naar de Canadees Josh Dueck, terwijl Takeshi Suzuki met brons voor de tweede Japanse medaille zorgde.

De 25-jarige Verbruggen moest 5,97 seconden toegeven op de winnaar, wereldkampioen en World Cup-winnaar Markus Salcher uit Oostenrijk. Zilver was er voor de pas zestienjarige Rus Alexey Bugaev. Hij leek lange tijd op weg naar goud, maar kwam 0,06 seconden tekort. Vincent Gauthier-Manuel uit Frankrijk pakte het brons.

Bij de visueel beperkte atleten was het goud weggelegd voor Yon Santacana Maiztegui en zijn 'guide' Miguel Galindo Garces. De Spaanse wereldkampioen verdedigde zijn paralympische titel. De Slowaak Miroslav Haraus werd met guide Maros Hudik tweede, voor de zestienjarige Canadees Marc Marcoux en diens guide Robin Fémy.